Att hälsa en hundvalp välkommen hem

Det är ett stort beslut att skaffa en hundvalp. För att din valp ska uppleva sin första tid i ditt hem så positivt som möjlig så är det viktigt att du förbereder dig och även att du skaffar en del saker som behövs under valpens första tid.

Stor förändring

Det är en enormt stor förändring, inte enbart för familjen, utan även för din valp att anlända till ert hem.

En liten hundvalp har väldigt vassa tänder och vassa tänder behöver något att tugga på. Köp leksaker och lär din valp från första dagen att leksaker går bra men inte att tugga på exempelvis skor.

Plocka bort giftiga växter och andra olämpliga föremål som en valp kan tänkas hitta och som kan vara farligt.

Tillbehör för den nya hundvalpen

Innan du kan hämta hem valpen så bör du förbereda ditt hem så att du har all utrustning som behövs, det kan du hitta på bland annat Häromi som har ett stort utbud för den lilla valpen. Den nya familjemedlemmen saknar sin mamma och sina syskon och för att få din valp att känna sig välkommen så kan du se till att du ger den en skål med samma mat som den är van vid.

När din valp är mer hemmastadd så kan du byta och köpa den mat som du tycker är lämplig. En matskål och vattenskål, som det är lätt för den nya familjemedlemmen att äta och dricka ur behövs. Skålar med en liten gummilist på undersidan står stilla och är bra för en liten hungrig och törstig valp.

En egen sovplats där din hundvalp kan vara ifred och vila är praktiskt. Att gå på promenad med sin hundvalp är något som de flesta nyblivna hundägare drömmer om. En liten hundvalp behöver ett mjukt halsband som är ställbart. Ett lämpligt koppel för en valp hjälper den att lära sig gå ordentligt i koppel.

Tänk också på att en valp inte ska lämna tiken innan åtta veckors ålder. Sist men inte minst – spendera tid tillsammans och njut av er första tid tillsammans!