Fördelar med att äga häst och hund

Många som funderar på att skaffa sig häst eller hund, eller kanske till och med både och, fasar över kostnaderna. Dock behöver det inte bli så dyrt och många gånger är fördelarna med att ha djur i hemmet fler än att inte ha det. Små valpar är något som de flesta av oss faller för och ibland blir frestelsen för stor. Många äldre kan ofta känna sig ensamma och när barnen har flugit ur huset är det för många viktigt att fortfarande känna sig behövd. Att skaffa sig en hund är då ett perfekt tillfälle så länge man har tid att ge den sin fullkomliga uppmärksamhet och är medveten om att man behöver lägga ner mycket tid på att uppfostra den.

Gemenskap

Hund och hästGemenskapen mellan både häst- och hundägare är stor och det är ofta lätt att lära känna nya människor som delar ens intresse. Om man har ett väldigt stort intresse för någon hundsport, trav eller annan ridsport och inte får nog av detta i sin sociala umgängeskrets kan man dessutom följa nyheterna om dessa på nätet.

Många tror att det bara är hästar eller större hundar som är i behov av dressyr och att lära sig olika kommandon. Detta stämmer dock inte. Små hundar behöver också uppfostras och tränas de inte kan de bli svåra att hantera. Att gå på kurs tillsammans med sin hund stärker inte bara bandet mellan ägaren och hunden, utan öppnar även upp för andra kontakter hundägare emellan. Att ha ett gemensamt intresse, om det så är hund eller häst, stärker alltid vänskapsband på ett mer naturligt sätt.

Bra för hälsan

En del människor som har problem med sin hälsa börjar rida för att må bättre då hästar sägs ha en positiv inverkan på oss människor. Att gå på en ridtur när tankarna far iväg och man känner att man behöver lite tid för sig själv kan vara väldigt avkopplande. En häst är dessutom det perfekta sällskapet och bidrar till lugn och harmoni. Att ha en häst innebär även ett stort ansvar. För många barn eller ungdomar kan det vara ett stort steg in i vuxenlivet att få ha ansvar över något annat levande som är beroende av dem som ägare.