Dags att börja på ridskolan

För många småtjejer är en egen häst en dröm, men det är inte alltid möjlig praktiskt eller ekonomiskt. Lösningen på problemet stavas ofta ridskola och eventuellt på sikt en möjlighet till egen häst eller att vara medryttare till en annan hästägare. Men när det är dags att ta första klivet in i hästvärlden så är det en del saker som du behöver och bör tänka på.

Det första är utrustning, och så menar vi inte till hästen utan till den lilla ryttaren. Faglasang.com har ett bra utbud av allt du behöver som ryttare. Säkerhetsutrustningen finns ofta att låna på ridskolan, det handlar främst om säkerhetsväst och hjälm. Det kanske är ett bra första alternativ att låna, men håller intresset i sig så är det viktigt att se till att ha säkerhetsutrustning som är anpassad till en själv. Utöver säkerhet så är ett par ridbyxor och bra skor de två viktigaste delarna initialt. Om du vill vara ekonomisk så är det inte omöjligt att hitta begagnat från andra häst-föräldrar.

Nästa steg handlar om att komma in i hästvärlden, både att lära sig att rida men också att lära mer om hästen. Om du har ett lite yngre barn så är det bra att ni hemma kanske hjälps åt att lära er mer om hästen och hästskötsel. Kanske kan ni öva in alla begrepp och teorin bakom hur man exempelvis kratsar hovar och borstar hästens päls. I denna kunskap så handlar det också om att lära sig att hästen är ett djur som inte alltid förstår av vi vill, vilket kan leda till risker. Så försök lära barnen om hur man bör agera kring hästar, att inte stoja eller springa och att man alltid skall vara uppmärksam och inte stå bakom hästen.