Vikten av bra hundfoder till din hund

Hundar är människans bästa vän och därför är det extra viktigt att vi håller koll på att de får tillgång till hälsosam mat. Precis som att hälsosam mat är viktigt för oss är det minst lika viktigt för våra fyrbenta vänner. Skulle du inte välja rätt mat till din hund kan det leda till svåra hälsoproblem. Vanliga problem består av övervikt, allergier och näringsbrist.

Hur väljer du rätt?

När det finns så många olika alternativ att välja mellan är det svårt att veta vilket du ska välja. De populäraste sorterna är torrfoder, våtfoder (i burk) och fryst foder som du tinar upp. Alla sorters foder har olika för- och nackdelar så se till att läsa på lite innan om vad som är bäst för din hund. Tänk även på att näringsbehovet kan variera beroende på vilken sorts hund du har. Därför är det också viktigt att du efterforskar vad just din hund behöver.

Ett bra tips om du inte vet var du ska börja är Buddy Pet Foods som brinner för att lösa den här frågan. De framställer all mat med hjälp av naturliga råvaror utan farliga ämnen. För att läsa mer om dem kan du.