Hästsport

Hästar är som alla hästfantaster vet något av det allra bästa som finns, framför allt eftersom man på så många olika sätt kan tävla med hästar. Av den anledningen tänkte vi här titta lite närmare på vilka olika grenar och discipliner som finns inom hästsporten.

Banhoppning

Banhoppning är kanske den disciplin som de allra flesta förknippar med hästsporten där det gäller att rida hästen runt på en hinderbana så snabbt som möjligt och samtidigt riva så få hinder som möjligt.

Dressyr

Dressyr kan sägas vara något av hästsportens motsvarighet till konståkning. I dressyr gäller det att få hästen att utföra ett antal olika moment som till exempel tempoväxlingar, volter och vändningar med mera.

Trav

Trav är utan tvekan den disciplin inom hästsporten i Sverige som har den allra största publiken, mycket tack vare spelet på trav. Varje vecka följer tusentals människor lopp på olika travbanor runt om i Sverige i hopp om att plocka hem storvinsten.

Hästpolo

En gren inom hästsporten som inte är så väldigt vanlig i Sverige, men som ändå existerar på sina håll är hästpolo. Spelet, som har över 2 500 år gamla anor, kan enklast beskrivas som en slags landhockey med den lilla skillnaden att man sitter på en hästrygg.